GL. DANSK MJØD; VIKINGERNES MJØD OG VIKING BLOD INSPIRATION

• Dessertvin eller kaffelikør. Serveres evt. i portvinsglas. Stuetemperatur eller lidt koldere.

• Velkomstdrink 1. Ca. 10 cl. serveres med isterninger eller frosne bær.

• Velkomstdrink 2. 5-7 cl. mjød blandes med samme mængde perlevin eller mousserende vin. Tilsæt isterning eller frosne bær.

• Velkomstdrink 3. 5-7 cl. mjød blandes med samme mængde bitter lemon. Tilsæt isterning eller frosne bær.

• Velkomstdrink 4. 5-7 cl. mjød blandes med 2 cl. rom. Tilsæt isterning eller frosne bær.

• Mjød-øl. 1/3 mjød og 2/3 alm. pilsnerøl eller letøl. Smager herligt til maden eller blot for at nyde en rigtig viking-bajer. Serveres som fadøl. Slår som en viking.

• Varm punch. En kop mjød varmes op næsten til kogepunktet. Serveres gerne i lerkrus. Drikkes meget varm. Virker lindrende. Prøv den sammen med æbleskiver en kold vinterdag.

• Kold punch. 4 dele mjød og 2 dele citronvand eller bitter lemon og et stænk angustora eller Riga Balzam. Serveres med knust is og en skive citron. En frisk drik på terrassen.

• Gløg. I stedet for gløg varmes mjød med rosiner, mandler, ingefær og hvad man ellers ville blande i gløggen.


Ny post Gammel post