MJØD OG CHILIMARINERET STEAK

Serveres som hovedret - 4 pers.

4 steak á 200 g
1,5 dl Gl. dansk Mjød
2 stk. halvstærke chili
3 stk. stjerneanis
evt. lidt hvidløg
Chili og anis hakkes groft. Blandes med mjød. Lad kødet trække heri 5-6 timer.

Aftør kødet og steg det rosa på pande eller grill. Serveres med små kartofler og spinat eller svampe og porrer ristet på panden. Garneres med en god kalveskysauce eller en god mjød- og fennikelsauce.

MJØD- OG FENNIKELSAUCE

4 dl god kalvefond
150-200g frisk fennikel
2-3 stængler frisk
estragon
1 stk skalotteløg
1 dl Gl. dansk Mjød
lidt smør
evt. limesaft
Hak skalotteløg fint og sauter af i en gryde.

Tilsæt hk. fennikel og estragon og sauter godt af, uden det tager farve. Tilsæt mjød og kog ned til det halve. Tilsæt fond og kog igennem. Pisk lidt koldt smør i og smag til med salt og peber og evt. lidt lime, hvis saucen er for sød.

Ny post Gammel post