MJØDMARINEDE KOTELETTER

Svinekoteletter, helst nakkekoteletter.

Salvie

Mjød

Salt og peber

Paprika

Fedtstof til stegning

4 æbler i både

1 dåse abrikoser

1 glas champignons

1 dl fløde.

8 koteletter marineres i en lage af mjød og 1 tsk. salvie i 6 - 8 timer. Koteletterne brunes på panden i lidt fedtstof og krydres med salt, peber og paprika. De lægges i et ildfast fad. I fedtstoffet fra panden ristes æblebåde, abrikoser og champignons, hvorefter blandingen lægges i det ildfaste fad til koteletterne. Panden koges af med 2 dl mjødlage, 2 dl abrikossaft, 1 bouillonterning og ca. 1 dl piskefløde, og hældes ved retten. Fadet sættes i ovnen ca. 20 min. ved 185 g. Kan serveres med kartoffelmos i ovn, kartofler eller løse ris. Til retten serveres naturligvis mjød-øl, der blandes 15 min. før servering. Serveres køleskabskold.

Ny post Gammel post