I vikingetiden var Mjød en eksklusiv drik, forbeholdt særlige lejligheder, guder og traditionelle ritualer.
Nogle af de traditioner, der blev forbundet med mjød i vikingetiden, var blandt andet fejringen af høsten, som senere blev til den kristne Mikkelsdag d. 29. september. Det var en helligdag for ærkeenglen Mikael, som blandt andet er forbundet med tilgivelse og himlen.
For vikingerne var himlen et paradis, hvor det ‘flød med mælk og honning’, og derfor fejrede de blandt andet dagen med at drikke honningvin og spise kommenskringler. Honningvinen kender vi i dag som mjød.
I England i perioden omkring 1600-1900 blev bryllupsfesten kaldt honningfesten. Hvis man ville sikre sig et godt ægteskab, skulle der serveres betydelige mængder honning til bryllupsfesten, både i maden og i drikkevarerne.
Efter brylluppet kom honningmånen, som vi i dag kender som ‘honeymoon’, og som i Danmark hedder hvedebrødsdage. Her skulle det nygifte par fortsætte med at spise og drikke masser af retter med honning, heriblandt mjød, for at sikre et lykkeligt ægteskab.
Med tiden er mjød forsvundet fra mange af de nordiske traditioner, men med et voksende fokus på naturlige produkter, og de mange muligheder og smage, der er at finde i mjød, vinder honningvinen igen indpas i vores kultur.
Ønsket om at komme tættere på naturen, det simple liv og de naturlige råvarer er i perfekt overensstemmelse med alt det, Dansk Mjød står for. De forskellige varianter af mjød passer godt ind i flere af nutidens traditioner, lige fra julens traditionsbundne middage til hverdagens rolige øjeblikke.
Med syrlige æbler og et strejf af kanel
Sød og blomsteragtig smag fra hibiscus
Fyldig og sød, tilsat snaps
Tilsat æble og porse
En unik smagsoplevelse hver gang
Aromatisk, sød og semi-tør
Mild med et strejf af mandel
Med et pift af æble og kanel
Let krydret, aromatisk og sød
24 forskellige urter
Du skal være over 18 år for at besøge vores hjemmeside.
Klik kun på fortsæt, hvis du er 18 år eller derover.